Maakuntaviesti 2009 Vaasa, Öjberget
SU SV
  
Etusivu
Kutsu
Ilmoittautuminen
Organisaatio
Säännöt
Sarjat ja matkat
Latukartta ja profiili
Lumitilanne
Joukkueet
Ajo-opastus
Kisaohjelma
Tulokset
Tulokset 2008 Ähtäri
Talkootyö
Kuvagalleria
Muokkaus
Olet 4476 kävijä

                          

Pohjanmaan ja Etelä-Pohjanmaan maakuntaviesti 2009 Vaasa

Uutiset:
16.03.09 KIITOKSET! ... TACKAR!
Lämpimät kiitokset Teille kaikille, jotka myötävaikutitte su 15.03.2009 Öjbergetillä järjestettyjen Maakuntaviesti -hiihtojen onnistumiseen.
Kiitos hyvästä yhteistyöstä Vaasan Kaupungille, Sundomin IF:n ja Vaasan Hiihtäjät ry:n suurelle talkooväelle.
Kiitos myös kaikille kilpailijoille, huoltajille ja kannustajayleisölle sekä taloudellista tukea antaneille yhteistyökumppaneille, jotka myötävaikutitte kukin osaltanne päivän onnistumiseen.

Hannu Halmesmäki
Maakuntaviesti 2009, järjestelytoimikunnan puheenjohtaja


TAVATAAN ENSI VUONNA TEUVALLA!

14.03.09 ONLINE -tulospalvelu kisojen aikana
Maakuntaviestin tulokset päivittyvät kilpailun aikana jokaisen osuuden jälkeen kohtaan -TULOKSET-. Lopulliset tulokset pidetään luettavina seuraaviin kisoihin saakka.

14.03.09 Kisojen viimeistelyt käynnissä
Öjbergetin alueella kuhisee talkooväkeä. Kilpailualuetta viimeistellään ja lopputarkistuksia tehdään ennen H -hetkeä. Kilpailupäiväksi on ennustettu keväistä pilvipoutaa ja aurinkokin saattaa näyttäytyä. Olosuhteet ladulla pysynevät tasaisena tykkilumen ansiosta. Ilman lämpätila ei välttämättä ehdi pehmentämään latupohjaa radalla - stadion alueella se on mahdollista.

Joukkueisiin on viime hetkellä tullut muutoksia, jotka on varmistettava sääntöjen mukaisesti kilpailupäivän aamuna klo 9:00 mennessä. Kanslia aukeaa klo 8:00.

10.03.09 Lähtölistat
Lähtölistat lisätty valikkoon kohtaan -Joukkueet-

06.03.09 Ilmoittautumiskaavakkeessa virhe
Naisten lopullisessa ilmoittautumiskaavakkeesta löytyi virhe. Lopullisessa ilmoittautumiskaavakkeessa on virheellinen tieto: naisten 3. osuus olisi P/K perinteinen.

Vahvistetuissa sarja/ matka osuus määrityksessä on tieto oikein eli naisten 3. osuus on V/F vapaa. Joukkueenjohtajat huolehtivat siitä, että naisten 3. osuuden hiihtäjillä on oikeat välineet kisoissa.

13.01.09 Maakuntaviesti maaliskuuhun
Vaasan Öjbergetillä Loppiaisena 6.1.2009 pidettäväksi suunniteltu Maakuntaviesti siirretään maaliskuun 15. päivään.

Tähän päätökseen päädyttiin eri vaihtojen karsiuduttua tiukkojen talvikauden kilpailukalentereiden vuoksi. Järjestelytoimikunta ehdotti Etelä-Pohjanmaan hiihtopiirille tammikuun viimeistä viikonloppua, joka kuitenkin monien yhteensattumien vuoksi, ei piirin selvitysten mukaan olisi ollut maakuntaviestien kannalta hyvä asia. Viikonlopun päällekkäisyydet hiihtosuunnistus- ja ampumahiihtokisojen kanssa vaikuttaisi merkittävästi mm. kuntajoukkueiden määriin. Vaihtoehdoista keskusteltuaan piirin johtokunta päätti, että viesti järjestetään maaliskuun 15. päivänä Vaasassa.

Vaasan kaupunki, Vaasan Hiihtäjät ja Sundom IF ottivat päätöksen vastaan haasteellisena. Aikataulumuutoksista huolimatta järjestäjien yhteisenä tavoitteena on varmistaa vuoden 2009 Maakuntaviestin arvoinen kilpailutapahtuma, joka kiinnostaa myös suurta yleisöä.

Maaliskuussa tavataan Öjbergetillä!

30.12.08 Ilmoittautumiseen muutos
Kisojen ajankohdan muuttumisen vuoksi lopullista ilmoittautumista on siirretty tiistaihin 3.3.2009 klo 15:00 saakka. Sähköiset lomakkeet löytyvät kohdasta
- ILMOITTAUTUMINEN -.

29.12.08 Maakuntaviesti siirtyy
Alkutalven sääolot eivät ole suosineet järjestäjiä. Lunta on tullut, mutta samantien vesi on sulattanut sen pois. Ilmatieteenlaitoksen ennusteiden mukaan joulukuun aikana olisi pitänyt olla muutama kunnon pakkaspäivä, mutta nekin ovat jääneet lyhyiksi. Järjestäjät haluavat taata hyvät olosuhteet niin kilpailijoille kuin suurelle yleisölle.
Tänään maanantaina 29.12.2008 on tehty valitettava päätös maakuntaviestin siirtämiseksi eteenpäin tammi-helmikuun vaihteeseen, sillä Öjbergetin lumitilanne ei vastaa maakuntaviestitasoisen kilpailun järjestämistä. Aikaa ei ole riittävästi, jotta saataisiin tarvittava määrä lunta stadionille ja laduille. Pohjat ovat lähellä toivottua tilaa, mutta pakkaspäivät ei näytä riittävän lumentekoon.
Siihen ryhdytään heti, kun olosuhteet sen sallivat. Uusi kilpailupäivä selviää lähiaikoina.

18.12.2008 Kisat lähenee
Maakuntaviestin H-hetkeen on parisen viikkoa. Keskiviikkoon mennessä alustavia osallistumisilmoituksia tuli mukavasti. Neljätoista eri kuntaa ilmoitti joukkueensa miesten ja naisten kilpailuun. Kaikkiaan miesten joukkueita ilmoitettiin yhteensä 19 ja naisten 18. Miesten viestin voittoa lähdetään hakemaan monen joukkueen voimin Seinäjoelta ja Vaasasta (3 joukkuetta)ja Mustasaaresta (2 joukkuetta). Vastaavasti naisten viestiin osallistuu neljä kuntaa kahdella joukkueella Vaasa, Seinäjoki, Jalasjärvi ja Mustasaari. Kaikki ilmoittautuneet joukkueet löytyvät kohdasta - JOUKKUEET -.

Tiedotustilaisuus, torstaina 30.10.2008
Tilaisuudessa oli läsnä molemmat alueen päivälehdet, Pohjalainen ja Vasabladet.

Pohjanmaan ja Etelä-Pohjanmaan maakuntaviesti hiihdetään Vaasan Öjbergetin hiihtokeskuksessa Sundomissa loppiaisena 6. tammikuuta 2009. Järjestelyjen osalta kaikki on kunnossa, vain lumi puuttuu.

Järjestelyistä vastaavien Vaasan Hiihtäjien ja Sundom IF:n yhteistyö Vaasan kaupungin kanssa on sujunut erinomaisesti ja kunnossapitotyöt sekä olosuhteet viestiä varten ovat hyvät, kertoi Halmesmäki.

Liikuntapaikkaosaston työpäällikkö Jari Kiveliö vakuuttaa kaiken olevan valmista maakuntaviestiä varten. Lumetus vaatii erityisiä olosuhteita, pakkasta ja alle 90 % ilmankosteutta. Ratamestari Holger Svedin mukaan lumetus on suuri haaste. Lumettamiseen on valmistauduttu harjoittelemalla tykittämistä viime vuonna. Pelkkä tykkilumi ei riitä, vaan apuja on tultava taivaalta.

Talkooväkeä arvioidaan tarvittavan noin pari sataa henkilöä, kilpailun johtajan Kari Hännisen mukaan. Mukana on 40 -50 joukkuetta, joissa yhteensä 400 -500 hiihtäjää.

Sved muistuttaa ajankohdan tärkeyttä, koska Loppiaisena järjestettävään maakuntaviestiin on mahdollista saada SM ja MM tason kilpailijoita, kuten mm. Strandvall Matias. Ajankohta kilpailukalenterissa on pyhitetty maakuntaviesteille, sen vuoksi järjestelytoimikunta odottaa noin tuhatta katsojaa.

Lähde: Juha Jokisen uutinen,Pohjalainen 31.10.2008
Suurenna! Kuva:Miska Puumala

LEHDISTÖTIEDOTE 24.10.2008
Vaasassa otetaan jälleen mittaa kuntien välillä hiihdon maakuntaviestin merkeissä. Maakuntaviestiä on hiihdetty viimeksi 1995 Öjbergetillä ja aiemmin Kotirannalla, nykyisellä Metsäkallion alueella, vuonna 1977. Kisat järjestetään yhteistyössä Vaasan Kaupungin, Vaasan Hiihtäjien ja Sundom IF:n kanssa. Kilpailukeskuksena toimii Sundomissa sijaitseva Öjbergetin ulkoilualue.
Vaasan kaupunki on anonut maakuntaviestiä vuodesta 2006 alkaen ja nyt sen olemme saaneet. Kisojen järjestämisen edellytyksenä on ollut saada puitteet stadionin ja ratapohjien osalta nykyvaatimusten mukaisiksi. Vaasan kaupungin vapaa-aikaviraston panostukset ovat olleet merkittäviä suunnitelmien, rahoituksen ja urakointien suhteen. Tällä hetkellä työt ovat aikataulussa ja viimeistelyjen osalta ne saadaan valmiiksi kahden viikon sisällä. Sen jälkeen odotetaan lunta.

Kilpailuun odotetaan yhteensä 40 - 50 joukkuetta, joissa kaiken kaikkiaan on mukana noin 300 - 400 hiihtäjää. Naisten viesti koostuu 5 ja miesten 8 osuudesta. Naisten osuudet jakautuvat kahteen naisten ja kolmeen 14- 18 -vuotiaiden tyttöjen osuuksiin. Vastaavasti miehet hiihtävät kolme osuutta ja 14 – 18 -vuotiaat pojat viisi osuutta.

Maakuntaviestin tekee mielenkiintoiseksi se, että viestiin on yleensä osallistunut myös menestyneitä SM- ja MM-tason kilpahiihtäjiä. He ovat niin suuren yleisön kiinnostuksen kohteena kuin esikuvina ja innostajina alueen nuorille hiihtäjille. Tapahtuma on monelle nuorelle aktiiville ainutlaatuinen mahdollisuus kokea suuren yleisön kannustuksen. Lisäksi maakuntaviesti tuo myönteistä julkisuutta ja näkyvyyttä kunnille.

Vähälumiset talvet tai kovat pakkaset ovat olleet viime vuosina kisojen järjestäjien harmina, jonka vuoksi kisoja on jouduttu siirtämään. Öjbergetillä varaudutaan lumen tykitykseen. Se tietysti edellyttää hyviä pakkasia ja tarpeeksi alhaista ilman suhteellista kosteutta. Viime talvena harjoiteltiin lumen tykittämistä talkoovoimin Vaasan Hiihtäjien, Sundom IF:n ja Vaasan Hiihtoklubin yhteistyönä, joten valmiutta siihenkin löytyy. Vaasan kaupungin osaavien vapaa-aikaviraston työntekijöiden avustuksella ja opastuksella onnistumme varmasti lumenteossa.

Kisaorganisaatio on suunnitellut ja valmistellut järjestelyjä Hännisen Karin johdolla koko kesän ja kaikki on sujunut loistavasti. Sitoutunutta väkeä organisaatiossa löytyy, joka on tehnyt erittäin hyvää työtä kilpailujen onnistumiseksi. Vapaaehtoisia talkoolaisia haetaan vielä erilaisiin tehtäviin kisojen ajaksi. Jos olet kiinnostunut, voit omaehtoisesti ilmoittautua www.vaasanhiihtajat.com / Maakuntaviesti Vaasa 2009 kautta.

Toivotamme tervetulleiksi kaikkien kuntien joukkueet kilpailemaan ja alueen urheiluväen sekä suuren yleisön katsomaan Pohjanmaan ja Etelä-Pohjanmaan hiihdon maakuntaviestiä 6.1.2009 Vaasan Öjbergetille.

Järjestelyorganisaation puolesta:
Hannu Halmesmäki, järjestelytoimikunnan puheenjohtaja, Vaasan Hiihtäjät
Tomas West, järjestelytoimikunnan varapuheenjohtaja, Sundom IF
Kari Hänninen, kilpailujohtaja, Vaasan Hiihtäjät
Jari Kiveliö, Vaasan Kaupungin vapaa-aikaosasto

päivitetty: 16.03.09


Markku Lumio,
Vaasan kaupunginjohtaja Kisojen suojelijan tervehdys